0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Zaterdag 21 februari 2015!

Houd een plaatsje vrij in je agenda voor zaterdag 21 februari 2015 van 13.00 tot 17.00 uur, want dan heb je de kans om deel te nemen aan de eerste workshop ‘Bewust Genieten’!

De workshop ‘Bewust Genieten’ is gebaseerd op de principes van mindful eten, een manier van bewust eten die veel mogelijkheden biedt. Een manier van omgaan met eten die behulpzaam is wanneer je graag wilt (blijven) genieten van eten, maar ook goed voor je lichaam wilt zorgen. Je leert door mindful eten je lichaam en de behoeftes van je lichaam beter kennen, terwijl je ook als een ware fijnproever aan de slag gaat met lekker eten.

Mindful eten is ook een prettige manier van eten wanneer er allerlei negatieve associaties aan eten verbonden zijn, zoals het denken in ‘goed en fout’, of je overmatig zorgen maken over je voedingspatroon of over je lichaam, maar ook wanneer je jezelf schuldig voelt als je een keer een traktatie neemt en er dus niet echt van kan genieten. Dit zijn een paar voorbeelden van hoe bepaalde overtuigingen of denkpatronen in de weg kunnen staan van een gezonde relatie met eten.

De signalen van ons lichaam zijn soms ook moeilijk te begrijpen voor ons, zeker als er allerlei emoties en gedachten in de weg staan. Soms is het lastig om te weten of je echte honger hebt of hoofdhonger (ofwel trek), hoe weet je eigenlijk wanneer je vol zit of waarom vind je een bepaald soort eten (vaak de dingen die we zondig vinden) zo lekker? Dit en meer gaan we onderzoeken tijdens de workshop.

Mindful Eten

 

 

 

 

 

Wanneer we kijken naar kinderen dan zien we vaak heel intuïtief gedrag, kinderen zijn onderzoekend en speels met eten, ze eten alleen wanneer ze honger hebben (vaak tot onze grote wanhoop) en worden nog niet belast door allerlei overtuigingen of emoties rondom eten. Pas wanneer het kind opgroeit leer het dingen als ‘je moet altijd je bord leeg eten’, ‘het is onbeleefd om nee te zeggen als oma haar best heeft gedaan om taart voor ons te bakken’, ‘als je je bord leeg eet, krijg je een snoepje’ (het signaal dat groente niet lekker zijn en snoep wel). Dit soort overtuigingen hebben wij allemaal in een of andere vorm meegekregen en het is interessant om te onderzoeken hoe dit je beïnvloedt in je dagelijkse keuzes.

Wat kan je verwachten van de middag?

  • Een inspirerende middag waarin je veel leert en ervaart
  • Ruimte om ervaringen te delen
  • Via gerichte oefening leren hoe je meer kan genieten van eten
  • Er wordt een stuk lichaamswijsheid teruggebracht
  • Oefeningen met lekkere hapjes

Wat krijg je nog meer?

  • Twee geleide oefeningen in mp3 formaat zodat je ook thuis verder kunt oefenen
  • Een e-boek met allerlei informatie en leuke oefeningen om Bewust Genieten nog meer deel van je leven te laten zijn

Kosten?

Je betaalt nu tijdelijk een introductieprijs van €25,= (voor 4 uur training, met hapjes en drankjes plus mp3’s en een e-boek t.w.v. €25,=)

Inschrijven?

Er zijn maximaal 8 plaatsen en de interesse is groot, wees er dus snel bij! Om je in te schrijven stuur je een berichtje via het contactformulier of via info@dietist-rotterdam.nl.

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl