0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Over mij

Mijn naam is Gesina Hammad-Waslander

Ik ben getrouwd en wij hebben een lieve dochter. We woonden tot 2017 op een woonark in Rotterdam aan de Schie, daarna hebben wij dat mooie stekje ingeruild voor een fijn huis aan het water in Maassluis.

Gelukkig kunnen we er daarom nog steeds lekker op uit met ons bootje als het zonnetje schijnt.
Ik ben gek op lekker eten, koken, kookboeken kopen (die verslaving heb ik eerder een halt toe moeten roepen van mijn man omdat door het gewicht van al die boeken de boot schuin kwam te liggen, maar nu met stabiele ondergrond mag het weer :-)) en het uitproberen en experimenten met recepten.

Maar ik vind het ook erg fijn om me fit en energiek te voelen, dus ben ik in de loop der jaren steeds meer mijn passie voor eten gaan combineren met mijn interesse in gezondheid. Toen ik net mijn eerste stapjes waagde in de keuken waren het vooral vette, suikerrijke en machtige gerechten die ik leuk vond om te maken, alleen vond mijn lichaam dat niet zo leuk en die kilo’s kwamen er gestaag bij.

Tot ik zwanger raakte was ik nooit zo bewust met gezondheid bezig, buiten af en toe een populair dieet volgen waar ik een paar kilo mee verloor om ze vervolgens weer met dezelfde vaart terug te krijgen plus een beetje rente. Frustrerend en het deed mij toen besluiten om het bijltje er maar bij neer te gooien.

Toen ik zwanger raakte hadden de jaren van bourgondisch leven geresulteerd in overgewicht, maar door extreme zwangerschapsmisselijkheid viel ik heel veel af zodat ik ineens geen overgewicht meer had.. totdat ik na 3 maanden niet meer misselijk was en weer kon eten. Toen sloeg weer het bekende ‘jo-jo effect’ toe en kwam ik alles weer aan plus 13 kilo extra. Ik was dus topzwaar mag je wel zeggen, haha..

Na de bevalling was ik zo vol van het feit dat we zo’n mooi meisje in ons leven hadden gekregen en wilde ik voor haar natuurlijk het allerbeste.

Diëtist Rotterdam

 

En zo begon langzaam de bewustwording richting een gezonder leven op gang te komen. Ik ging gezonder eten en begon met stevige wandelingen en viel kilo’s af. Toen ging ik hardlopen en was ik binnen 1.5 jaar na de geboorte op mijn streefgewicht!

Omdat ik zo’n enorme passie voor voeding en gezondheid had ben ik de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool gaan volgen. Ik ben na 4 jaar afgestudeerd en ben toen voor mezelf begonnen als regulier diëtist met als specialisatie zwangeren en kinderen. Daarnaast werkte ik als Arbo diëtist bij het Erasmus MC.

Later ben ik in dienst getreden bij het Erasmus MC en ging ik in de Daniël den Hoed kliniek werken. Ik ben toen gestopt met mijn praktijk omdat het samen niet te combineren was. Uiteindelijk bleek dat ik bij het Erasmus MC (ondanks de lieve collega’s en lieve en zeer moedige patiënten) niet op mijn plek was en heb ik besloten om een andere weg in te slaan.

Ik heb toen het moeilijke besluit genomen om mijn ontslag in te dienen.  En ik heb vervolgens een jaar uitgetrokken voor een sabbatical om goed tot rust te komen en te bekijken wat ik dan wel wilde doen.

Sinds jaren was ik benieuwd naar de orthomoleculaire kant van dieetzorg, maar ik was altijd wat terughoudend omdat ik dacht dat het misschien wel te ‘alternatief’ was. Wat de boer niet kent…

Toen besloot ik eerst maar eens een module van de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut te gaan volgen om het toch een kans te geven. Ik ging er toch wel zeer sceptisch heen en het grappig is dat ik hetgeen ik leerde gelijk in de praktijk begon te brengen bij mezelf. Met als resultaat een terugkeer van mijn energie en hoe! Plus dat ik wat kilo’s kwijt raakte en beter in mijn vel kwam te zitten, zowel fysiek als mentaal. Tja.. toen was ik om en ben ik natuurlijk de gehele opleiding gaan doen.

Inmiddels werk ik na vele zijwegen dus met heel veel plezier en trots als orthomoleculair diëtist en heb ik mijn plek gevonden.

Ik vind het bijzonder dat je de tijd hebt genomen om mijn verhaal te lezen en hoop je snel te mogen ontmoeten in mijn praktijk.

Hartelijke groet,

 

Gesina

 

 

Heb je nog vragen?

Bel met 06-28273953 of
010 226 21 29

Stuur een mail naar info@dietist-rotterdam.nl

Of maak nu zelf direct een afspraak via onderstaande button!

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl