0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Werkwijze

ONLINE PROGRAMMA

Wil je gelijk van start? Dan kun je direct een mooie start maken met ons programma de Lichter Leven Methode! Ben je niet tevreden met je gewicht? Wil je eigenlijk wat kilo’s kwijt en heb je weinig energie of puf? Dan is dit programma een uitkomst, want je kunt vanuit het gemak van je eigen huis waardevolle informatie opdoen en toepassen die een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid!

Lees meer...

Het programma duurt 8 weken en omvat video’s, werkboeken, een uitgebalanceerd menu, recepten en een boodschappenlijst. Kortom een zeer compleet programma dat alles omvat dat we graag in de consulten zouden willen bespreken maar waar we zelden alle tijd voor kunnen vinden. Dit programma doet daarom zeker niet onder voor een consult in de praktijk en kan op zichzelf staand voldoende zijn of een waardevolle aanvulling vormen op de consulten in de praktijk.

INTAKE

Eerst maak je via ons online boekingssysteem een intake afspraak, zie daarvoor de blauwe button hiernaast! Duurt het wat langer? Geen nood, dan kun je ervoor kiezen alvast ons online programma te starten. En je kunt aangeven dat je op de reservelijst geplaatst wilt worden, komt er dan eerder een plekje vrij dan nemen we gelijk contact met je op.

Na het maken van een afspraak ontvang je een bevestigingsmail van de afspraak en een informatiemail met uitleg rondom de intake met een linkje naar een vragenlijst. Wil je niet wachten op de link naar de vragenlijst, dan kun je ook alvast via deze link de vragenlijst invullen.

Soms komt de informatiemail in je spam box terecht, omdat het een geautomatiseerde mail is van een mail provider. Heb je de mail na 1 dag nog niet ontvangen, check dan even je spam folder of prullenbak. Is daar ook niets te vinden, geef ons dan een seintje via info@dietist-rotterdam.nl

Lees hier meer over een intake consult.

Lees meer...

Tijdens het intake consult:

Om je een beeld te geven van hoe een intake in zijn werk gaat hier een korte toelichting, maar natuurlijk kan dit in de praktijk afwijken.

We maken eerst kennis en je wordt gevraagd om een legitimatiebewijs zoals een ID kaart, paspoort of rijbewijs. 

Tijdens de eerste helft van de intake bespreken we aan de hand van de vragenlijst die je al hebt ingevuld in meer detail welke gezondheidsklachten er zijn en welke doelen en wensen er zijn.

Tijdens de 2e helft bespreken we welke mogelijke oorzaken en aanknopingspunten er zijn om de gezondheid te verbeteren en doelen te behalen. We bekijken samen hoe dit praktisch kan worden ingevuld en maken vervolgens een plan van aanpak en een of meerdere afspraken voor vervolgconsulten.

Valt gewichtsverlies of gewichtstoename ook onder je doelen? Dan doen we ook een meting van de vetmassa, spiermassa, orgaan vetmassa, het gewicht en de lengte tijdens een intake. Dit herhalen we uiteraard tijdens vervolg consulten.

Om deze meting te kunnen verrichten dien je met blote voeten op de schaal te gaan staan, trek daarom liefst makkelijke sokken en schoenen aan voor onze consulten.

Heb je gekozen om onderzoek te laten verrichten voorafgaande aan een intake consult dan bespreken we de uitkomsten van het onderzoek tijdens het intake consult.

Kies je ervoor om onderzoek te laten verrichten tijdens of nadien het intake consult, dan kun je bij afloop van het consult de rekening voor deze onderzoeken via een pinbetaling voldoen.

Ben je met de auto? Dan ontvang je bij vertrek een uitrijkaartje van de receptie, het parkeren op het terrein is gratis voor cliënten van de praktijk.

Uiteraard is de praktijk ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, zie daarvoor de contact pagina van de website.

Vervolg:

Je ontvangt binnen uiterlijk 3 dagen na het intake consult een uitgebreid advies op maat via de mail.

Tijdens de geplande vervolg afspraak of afspraken wordt de voortgang besproken en maken we indien nodig aanpassingen op het eerste advies.

Gratis dagje sporten en relaxen in het welness centre:

Mocht je interesse hebben in een eventueel lidmaatschap bij de sportschool David Lloyd dan is het mogelijk dit aan te geven tijdens de intake, dan neemt de receptie van David Lloyd contact op voor het maken van een afspraak waarbij je vrijblijvend een dag gratis alle faciliteiten kunt uitproberen, zoals het zwembad, het welness centre en de aangeboden lessen.

 

ONDERZOEKEN

Door de jaren heen is de praktijk steeds meer met onderzoeken gaan werken, omdat je eigenlijk zonder onderzoeken in het duister tast over het waarom van je buikklachten, vruchtbaarheidsproblemen, vermoeidheid of bijvoorbeeld blijvende overgewicht. We willen de oorzaak vinden van deze klachten, zodat we een gerichte behandeling in kunnen zetten. Zonder onderzoeken blijft het gissen. Lees hier meer over waarom we veel werken met onderzoek. 

We doen in de praktijk erg veel onderzoek, te denken valt aan onderzoek van bloed, ontlasting, urine, haar en speeksel. De meest voorkomende onderzoeken worden op deze pagina besproken.

ADVIES

Een advies op maat ontvang je uiterlijk 3 werkdagen na het intake gesprek via email.

Het advies omvat een voorbeelddagmenu met diverse variatie opties, zodat er afwisseling mogelijk is qua keuzes.

Daarnaast bevat het de meet uitkomsten, de conclusie van het intake gesprek omtrent de gezondheidsdoelen, specifieke afspraken en algemene richtlijnen en afspraken rondom voeding, beweging, leefstijl en/of suppletie.

Lees meer...

Veel mensen printen het advies uit en maken er aantekeningen op of noteren eventuele vragen of opvallende veranderingen, dit is een prima manier van werken met het advies.

Het advies is veelomvattend en veelal vinden mensen het prettig om het eens per week of per 2 weken opnieuw door te lezen, vaak komen er dan telkens nieuwe punten naar voren waar eerder nog geen ruimte voor was. Daarom is het zeker een aanrader om het advies uit te printen en eens in de zoveel tijd weer even door te nemen om te zien of je er alles uithaalt dat mogelijk is.

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl