0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Vergoedingen

Vanuit de basiszorg heeft iedereen in Nederland recht op 3 uur dieetzorg per kalenderjaar en daarbij zitten er in sommige aanvullende pakketten nog extra uren dieetzorg.

De factuur voor het consult ontvang je na betaling en kun je zelf indienen bij de zorgverzekering.

De praktijk sluit sinds 2019 geen nieuwe contracten meer af met zorgverzekeraars wegens diverse redenen. Lees daarover meer in dit nieuwsbericht.

 

Geen doorverwijzing nodig

Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur dieetzorg per jaar vergoed. Er is met de directe toegankelijkheid diëtetiek wettelijk gezien geen doorverwijzing meer nodig, dus deze mag meegebracht worden maar is niet noodzakelijk.

 

Tarieven Dieetzorg

Het uurtarief voor dieetzorg is door de praktijk vanaf 1 januari 2024 vastgesteld op 80 euro per heel uur, de factuur betaal je bij afronding van het consult per pinbetaling in de praktijk. Vervolgens dien je zelf de factuur in bij de zorgverzekeraar. Deze vergoed afhankelijk van de polisvoorwaarden en het eventueel nog openstaande verplicht eigen risico het consult geheel of gedeeltelijk.

Lees voorafgaande aan het consult goed de polisvoorwaarden door, de praktijk heeft geen inzicht in de voorwaarden van de diverse polissen omdat deze enorm divers zijn. Raadpleeg dus zelf de polis of neem contact op met de zorgverzekering.

 

Vergoeding

De tarieven die zorgverzekeraars aanhouden verschillen, het tarief varieert van ca. 59 tot 72 euro per uur en dieetzorg is verbonden aan het verplicht eigen risico in de zorg, dit is een vast bedrag van 385 euro per jaar voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.

 

Aanvullende verzekering

Naast de vergoeding van 3 uur basis-dieetzorg wordt er door veel verzekeraars ook in de aanvullende dekking nog een deel van de dieetzorg vergoed, kijk voor meer informatie op deze pagina voor een overzicht.

 

Eigen Risico

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat men de eerste € 385 van zorg uit het basispakket zelf betaalt.

 

Tarieven Orthomoleculaire zorg

Het uurtarief voor orthomoleculaire zorg is vastgesteld op 100 euro per heel uur, het factuurbedrag betaal je bij afronding van het consult per pinbetaling in de praktijk. Vervolgens dien je zelf de factuur in bij de zorgverzekeraar. Orthomoleculaire zorg valt onder alternatieve zorg en wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. Orthomoleculaire zorg valt niet onder basiszorg, maar onder aanvullende zorg en heeft daarom dus ook geen verband met het verplicht eigen risico in de zorg.

Lees voorafgaande aan het consult goed de polisvoorwaarden door, de praktijk heeft geen inzicht in de voorwaarden van de diverse polissen omdat deze enorm divers zijn. Raadpleeg dus zelf de polis of neem eventueel contact op met de zorgverzekering.

Zie via deze pagina welke zorgverzekeringen en pakketten orthomoleculaire zorg bieden.

 

Verschil dieetzorg en orthomoleculaire zorg

Tijdens consulten worden er dieetadviezen gegeven en dat valt onder dieetzorg, maar ook suppletie en leefstijl adviezen en dit valt onder orthomoleculaire zorg. Het is dus moeilijk, zo niet onmogelijk om daar een scheiding in te maken. Dit betekent dat er tijdens een consult altijd over voeding, supplementen, onderzoeken of leefstijl wordt gesproken en geadviseerd. De keuze die je maakt voor een dieetconsult of orthomoleculair consult heeft vooral van doen met de betaling en eventuele vergoeding. Bekijk daarom goed de polisvoorwaarden en geef bij aanvang van het consult aan welk consult er geboekt kan worden.

 

Annuleringen

Afspraken kunnen tot uiterlijk 48 uur van tevoren geannuleerd of verzet worden en indien afspraken niet tijdig worden geannuleerd brengen wij het consult (de directe ingeplande contact tijd) in rekening. Wij kunnen hierop helaas geen uitzonderingen maken, zorg dus dat je altijd z.s.m. annuleert of verzet indien dat nodig mocht zijn.

 

Beroepsverenigingen

De praktijk is aangesloten bij het MBOG, het KAB en het kwaliteitsregister paramedici.

 

 

Zijn er nog vragen?

Bel met 06-28273953 of
010 226 21 29

Stuur een mail naar info@dietist-rotterdam.nl

Of maak nu zelf direct een afspraak via onderstaande button!

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl