0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Vergoedingen

Vergoedingen

De vergoeding van dieetzorg is na een periode afwezigheid uit de basisverzekering gelukkig weer in de basisverzekering opgenomen en praktijk Diëtist Rotterdam heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat de praktijk direct declareert bij de zorgverzekeraar.

 

Wel of geen doorverwijzing

Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur dieetzorg per jaar vergoed. Er is met de directe toegankelijkheid diëtetiek wettelijk gezien geen doorverwijzing meer nodig, maar zorgverzekeraars zijn vrij om deze toch te vereisen.

Er is voor geen enkele zorgverzekering een doorverwijzing meer nodig, behalve voor de volgende zorgverzekeraars, zij vereisen wel een doorverwijzing:

CZ, Ohra, Just CZ en Nationale Nederlanden

Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekeraar dan de bovenstaande verzekeraars dan kun je zonder doorverwijzing in de praktijk terecht.

 

Geen doorverwijzing?

Ben je verzekerd bij CZ, Ohra, Just CZ en Nationale Nederlandendan is het nodig een doorverwijzing bij de huisarts te vragen, maar dan kan het voorkomen dat de huisarts niet bereidwillig is een doorverwijzing te schrijven. Indien dat het geval is kun je besluiten toch een afspraak te maken en achteraf zelf de factuur in te dienen bij de zorgverzekeraar. De praktijk heeft een pinautomaat zodat betaling direct plaats kan vinden. Er wordt dan een factuur meegegeven om zelf in te dienen. Let op, sommige zorgverzekeraars vergoeden dan maar een deel van het consultbedrag. Vraag het van tevoren even na bij de zorgverzekeraar om teleurstelling te voorkomen.

Let op; ben je verzekerd bij CZ, Ohra, Just CZ en Nationale Nederlanden en mocht je vergeten om de doorverwijzing mee te brengen dient het consult direct per pin betaald te worden. Helaas kunnen we hiervan niet afwijken, denk er dus goed aan de doorverwijzing mee te brengen.

 

Aanvullende verzekering

Naast de vergoeding van 3 uur basis-dieetzorg wordt er door veel verzekeraars ook in de aanvullende dekking nog een deel van de dieetzorg vergoed, kijk voor meer informatie op deze pagina voor een overzicht.

 

Tarieven

De tarieven voor dieetadvisering bij praktijk Diëtist Rotterdam zijn € 60,= per heel uur.

 

Eigen Risico

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat men de eerste € 385 van zorg uit het basispakket zelf betaalt.

 

Annuleringen

Afspraken kunnen tot uiterlijk 24 uur van tevoren geannuleerd of verzet worden en indien afspraken niet tijdig worden geannuleerd brengen wij het consult (de directe ingeplande contact tijd) in rekening. Wij kunnen hierop helaas geen uitzonderingen maken, zorg dus dat je altijd z.s.m. annuleert of verzet indien dat nodig mocht zijn.

 

Veranderingen vanaf 1 januari 2020

De praktijk sluit geen nieuwe contracten meer af met zorgverzekeraars wegens diverse redenen. Lees daarover meer in dit nieuwsbericht. Vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 heeft de praktijk nog wel contracten met:

 • Menzis
 • VGZ
 • Univé
 • Zekur
 • Bewust
 • UMC Zorgverzekeringen
 • IZA
 • IZZ
 • SZVK
 • Zorgzaam
 • De Friesland
 • Zilveren Kruis
 • ProLife
 • Interpolis
 • FBTO
 • Avéro Achmea
 • IAK
 • Aevitae

 

Geen doorverwijzing nodig

Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur dieetzorg per jaar vergoed. Er is met de directe toegankelijkheid diëtetiek wettelijk gezien geen doorverwijzing meer nodig, dus deze mag meegebracht worden maar is niet noodzakelijk.

 

Vergoeding

Ben je verzekerd bij een van bovengenoemde verzekeraars dan dient de praktijk na afloop van het consult een declaratie in bij de zorgverzekeraar. Je hoeft dan dus niet na afloop te betalen. Het tarief varieert van ca. 59 tot 72 euro per uur en dieetzorg is verbonden aan het verplicht eigen risico in de zorg, dit is een vast bedrag van 385 euro per jaar voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. 

 

Geen contracten meer met deze verzekeraars

De praktijk sluit geen nieuwe contracten meer af met zorgverzekeraars en met de volgende zorgverzekeraar lopen de contracten per 31 december 2019 af, dus vanaf 1 januari 2020 heeft de praktijk geen contracten meer met:

 • CZ
 • Ohra
 • Nationale Nederlanden
 • DSW
 • Stad Holland
 • Caresq
 • VRZ
 • A.S.R.
 • Eno
 • ONVZ
 • Zorg en Zekerheid

 

Tarieven Dieetzorg

Het uurtarief voor dieetzorg is door de praktijk vanaf 1 januari 2020 vastgesteld op 70 euro per heel uur, indien je bij een niet gecontracteerde zorgverzekeraar bent verzekerd betaal je de factuur bij afronding van het consult per pinbetaling in de praktijk. Vervolgens dien je zelf de factuur in bij de zorgverzekeraar. Deze vergoed afhankelijk van de polisvoorwaarden en het eventueel nog openstaande verplicht eigen risico het consult geheel of gedeeltelijk.

Lees voorafgaande aan het consult goed de polisvoorwaarden door, de praktijk heeft geen inzicht in de voorwaarden van de diverse polissen omdat deze enorm divers zijn. Raadpleeg dus zelf de polis of neem contact op met de zorgverzekering.

 

Tarieven Orthomoleculaire zorg

Het uurtarief voor orthomoleculaire zorg is vanaf 1 januari 2020 vastgesteld op 80 euro per heel uur, het factuurbedrag betaal je bij afronding van het consult per pinbetaling in de praktijk. Vervolgens dien je zelf de factuur in bij de zorgverzekeraar. Orthomoleculaire zorg valt onder alternatieve zorg en wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. Orthomoleculaire zorg valt niet onder basiszorg, maar onder aanvullende zorg en heeft daarom dus ook geen verband met het verplicht eigen risico in de zorg. 

Lees voorafgaande aan het consult goed de polisvoorwaarden door, de praktijk heeft geen inzicht in de voorwaarden van de diverse polissen omdat deze enorm divers zijn. Raadpleeg dus zelf de polis of neem eventueel contact op met de zorgverzekering.

 

Verschil dieetzorg en orthomoleculaire zorg

Tijdens consulten worden er dieetadviezen gegeven en dat valt onder dieetzorg, maar ook suppletie en leefstijl adviezen en dit valt onder orthomoleculaire zorg. Het is dus moeilijk, zo niet onmogelijk om daar een scheiding in te maken. Dit betekent dat er tijdens een consult altijd over voeding, supplementen, onderzoeken of leefstijl wordt gesproken en geadviseerd. De keuze die je maakt voor een dieetconsult of orthomoleculair consult heeft vooral van doen met de betaling en eventuele vergoeding. Bekijk daarom goed de polisvoorwaarden en geef bij aanvang van het consult aan welk consult er geboekt kan worden. 

Bekijk onderstaande video uitleg voor meer duidelijkheid

Beroepsverenigingen

De praktijk is aangesloten bij het MBOG, het KAB en het kwaliteitsregister paramedici. 

 

 

Heeft u nog vragen?

Bel met 06-28273953 of
010 226 21 29

Stuur een mail naar info@dietist-rotterdam.nl

Of maak nu zelf direct een afspraak via onderstaande button!

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl