0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Vergoedingen

Vergoedingen

De vergoeding van dieetzorg is na een periode afwezigheid uit de basisverzekering gelukkig weer in de basisverzekering opgenomen en praktijk Diëtist Rotterdam heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat de praktijk direct declareert bij de zorgverzekeraar.

Wel of geen doorverwijzing

Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur dieetzorg per jaar vergoed. Er is met de directe toegankelijkheid diëtetiek wettelijk gezien geen doorverwijzing meer nodig, maar zorgverzekeraars zijn vrij om deze toch te vereisen.

Er is voor geen enkele zorgverzekering een doorverwijzing meer nodig, behalve voor de volgende zorgverzekeraars, zij vereisen wel een doorverwijzing:

CZ, Ohra, Just CZ en Nationale Nederlanden

Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekeraar dan de bovenstaande verzekeraars dan kun je zonder doorverwijzing in de praktijk terecht.

Geen doorverwijzing?

Ben je verzekerd bij CZ, Ohra, Just CZ en Nationale Nederlandendan is het nodig een doorverwijzing bij de huisarts te vragen, maar dan kan het voorkomen dat de huisarts niet bereidwillig is een doorverwijzing te schrijven. Indien dat het geval is kun je besluiten toch een afspraak te maken en achteraf zelf de factuur in te dienen bij de zorgverzekeraar. De praktijk heeft een pin automaat zodat betaling direct plaats kan vinden. Er wordt dan een factuur meegegeven om zelf in te dienen. Let op, sommige zorgverzekeraars vergoeden dan maar een deel van het consultbedrag. Vraag het van tevoren even na bij de zorgverzekeraar om teleurstelling te voorkomen.

Let op; ben je verzekerd bij CZ, Ohra, Just CZ en Nationale Nederlandenen mocht je vergeten om de doorverwijzingmee te brengen dient het consult direct per pin betaaldte worden. Helaas kunnen we hiervan niet afwijken, denk er dus goed aan de doorverwijzing mee te brengen.

Aanvullende verzekering

Naast de vergoeding van 3 uur basis-dieetzorg wordt er door veel verzekeraars ook in de aanvullende dekking nog een deel van de dieetzorg vergoed, kijk voor meer informatie op deze pagina voor een overzicht.

Tarieven

De tarieven voor dieetadvisering bij praktijk Diëtist Rotterdam zijn € 60,= per heel uur.

Eigen Risico

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat men de eerste € 385 van zorg uit het basispakket zelf betaalt.

Annuleringen

Afspraken kunnen tot uiterlijk 24 uur van tevoren geannuleerd of verzet worden en indien afspraken niet tijdig worden geannuleerd brengen wij het consult (de directe ingeplande contact tijd) in rekening. Wij kunnen hierop helaas geen uitzonderingen maken, zorg dus dat je altijd z.s.m. annuleert of verzet indien dat nodig mocht zijn.

Heeft u nog vragen?

Bel met 06-28273953 of
010 226 21 29

Stuur een mail naar info@dietist-rotterdam.nl

Of maak nu zelf direct een afspraak via onderstaande button!

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl