Een paar weken terug werd ik gebeld door de redactie van editieNL met de vraag of ze mij voor het programma mochten interviewen over de trend dat vrouwen minder brood eten. Altijd leuk natuurlijk, dus uiteraard ben ik daarop ingegaan!
Dat vrouwen minder brood eten is herkenbaar, vooral in de leeftijdscategorie 30-39 jaar oud lijkt het meerendeel het brood te laten staan. Veelal is dit wegens de koolhydraten waaraan brood rijk is, maar ook wel omdat men ervaart dat de buik opblaast of er andere klachten gelinkt kunnen worden aan het eten van brood.
Dan komt vaak wel de vraag op ‘Wat zou je nou als vervanger van brood kunnen nemen?’
Hopelijk heb je iets aan de volgende tips:
- Een lekkere salade als lunch, verrijkt met eiwitten zoals een eitje, noten, zaden of pitten en eventueel aangevuld met glutenvrije granen als quinoa, teff of boekweit
- Een goed gevulde soep van groente, verrijkt met eiwitten als kaas, eieren, peulvruchten, vis, kip of vlees. Laat dan deeg zoals vermicelli weg
- Crackers, eventueel glutenvrije varianten mocht dat beter vallen. Beleg ze met avocado, vis, notenpasta of een andere favoriete optie
- Een ‘left over’ van de avond ervoor, bereid je een extra portie voor de warme maaltijd dan ben je verzekerd van een voedzame lunch de volgende dag
Misschien heb je zelf ook nog goede tips of recepten, dan ben je van harte welkom om ze te delen op onze Instagram Account!