0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Zie hieronder de vlog ‘Uitleg Leaky Gut’ en de tips die ik erbij geef.

Een leaky gut ofwel lekkende darm is iets dat ik in de praktijk veel tegenkom! Er zijn via ontlastingsonderzoek een aantal waarden te bepalen die daar iets over zeggen en in het onderzoek waar ik mee werk laat ik standaard 3 verschillende waarden onderzoeken om dit goed in beeld te krijgen.

Vervolgens kun je daarmee aantonen of het inderdaad een ‘leaky gut’ betreft en in welke mate dat zo is. Dit geeft dan ook veer duidelijkheid over welk voedingspatroon daar het beste in kan ondersteunen en hoe lang dit ingezet dient te worden. Uiteraard kun je ook zonder een onderzoek aan een ‘leaky gut’ werken, dus kijk zeker even de onderstaande video voor meer informatie over dit onderwerp.

 

Tips:

  • Probeer gedurende een maand zo min mogelijk gluten en koemelk zuivel te gebruiken.
  • Gluten vinden we in tarwe, spelt, rogge en gerst en de producten die ervan gemaakt worden.
  • Glutenvrij zijn: boekweit, quinoa, teff, amarant, sorghum en glutenvrije havermout. Ook peulvruchten als linzen of kikkererwten of rijst en mais zijn glutenvrij. Aardappel en andere knollen of zetmeelrijke groente bevatten ook geen gluten.
  • Ondersteun het slijmvlies met het MSR Complex, neem deze 3 x per dag bij de hoofdmaaltijden in. Te bestellen via:
  • https://www.lichter-leven.com/product/lichter-leven-msr-complex/
  • Eet veel groente, voldoende fruit, noten, zaden en pitten. De prebiotische vezels in de voeding ondersteunen de gunstige bacteriën in de darm die kunnen helpen bij het repareren van een ‘leaky gut’.

Je kunt ook eerst onderzoek inzetten, dan zien we in de uitslag terug of er überhaupt sprake is van een ‘leaky gut’ en in welke mate. Dus ook of een dieet zinvol is, in welke mate en voor hoelang. Een onderzoek is te bestellen via de volgende link: https://www.lichter-leven.com/product/basis-screening-darmflora-en-gezondheid-onderzoek/

Een onderzoeksuitslag spreken we door tijdens een intake of vervolgconsult, dus kan niet los worden besteld. Plan via de agenda een afspraak in, ben je nieuw in de praktijk kies dan voor een intake consult en ben je al bekend kies dan voor 1 uur vervolgconsult. Zorg dat het onderzoek 3 weken voor de afspraak naar het laboratorium is gestuurd, zodat we de uitslag van het laboratorium hebben ontvangen om deze te bespreken tijdens de intake of vervolgafspraak.

Warme groet,

Gesina

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl