En dan zijn we alweer beland bij het laatste deel van deze serie!
Ik hoop dat je baat hebt gehad bij de tips tot nu toe en dat je buik rustig is en fijn aanvoelt. Mocht dat nog niet zo zijn dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom in de praktijk om tijdens een consult te bekijken wat in jouw specifieke situatie de beste aanpak is. Consulten via videobellen zijn uiteraard ook mogelijk, geef dat even aan bij het maken van een intake afspraak.
Wanneer er problemen zijn ontstaan in de dikke darm dan is men vaak al een poosje zoet met de klachten, meestal zie ik een geschiedenis van maanden tot zelfs jarenlange klachten. Het vraagt dan vaak ook een intensievere aanpak om de balans te herstellen, maar de tips uit deze en voorgaande podcasts zijn daar zeker onderdeel van.
Veel mensen kiezen voor een probiotica om de darmen te ondersteunen en herstellen, maar merken daar vaak ook niet of nauwelijks iets van en dat klopt! Zolang de balans verstoord is en de slijmvliezen van de darm onder druk staan is de inzet van probiotica op zichzelf veelal niet zinvol. De slijmvliezen van de darm kun je zien als de wand van de darm en dat is het gebied waar de goede bacteriën uit probiotica moeten gaan wonen, is deze dus niet gezond dan hechten de goede bacteriën minder goed aan. Het is dus van belang om de totale balans te herstellen.
Tijdens de podcast zijn de onderstaande tips aan bod gekomen:
- Beluister de drie podcast afleveringen uit deze serie mocht je dat nog niet gedaan hebben!
- Wil je probiotica proberen, kies dan een hoogwaardige variant met tenminste 5 verschillende stammen en minimaal 5 miljard culturen per capsule. Deze variant is een aanrader.
- Gebruik dit bij voorkeur in combinatie met het MSR Complex om het darmslijmvlies en de vertering te ondersteunen. Tezamen is het effect vaak goed merkbaar.
- Blijven de klachten aanhouden of keren ze terug na een maand gebruik van deze supplementen dan is de inzet van een ontlastingsonderzoek raadzaam!
- Is er naast de darmklachten ook sprake van jeuk op de huid, vermoeidheid, ‘brainfog’ of eczeem dan is een ontlastingsonderzoek inclusief histamine raadzaam.
- Ben je nog geen cliënt bij de praktijk boek dan via deze link gelijk een intake afspraak in. Woon je verder weg dan kun je tijdens het maken van de afspraak kiezen voor de optie WeSeeDo beeldbellen.
Heel veel succes!
Warme groet,
Gesina