0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

 

Wat kun je doen als je gestrest bent of veel spanning vast houdt?  mHb9Cbe

Mediteren, yoga, wandelen, een potje huilen, een vriendin bellen, sporten of een andere vorm van afleiding en ontspanning zoeken. En dat is natuurlijk allemaal een prima idee!

Maar wist je dat spanning ook veroorzaakt kan worden door tekorten aan bepaalde voedingsstoffen? Zoals bijvoorbeeld magnesium, dit is een zeer belangrijk mineraal dat in het lichaam vele functies heeft, onder andere is het onderdeel van 300 enzym reacties in ons lichaam en is het onmisbaar bij de energieproductie en verbranding!

Stress is jammer genoeg op zich al een enorme magnesium rover en tel daarbij op dat we gemiddeld maar 200 mg magnesium per dag binnen krijgen terwijl de aanbevolen hoeveelheid (zonder stress of  ziekten!) al 300-350 mg per dag is, dan kun je verwachten dat een magnesium tekort op de loer ligt.

Spierpijn ….  Magnesium is ook van groot belang om de spieren te laten ontspannen, dus heb je last van stijve ledenmaten of veel spierpijn na het sporten dan is magnesium je beste vriend.

Tips om genoeg magnesium binnen te krijgen

  1. Eet veel donker groene groente, want die zijn rijk aan magnesium. Een portie spinazie van 150 gram levert bijna 70 mg magnesium!
  2. Eet noten, een portie van 20 gram (een klein handje) bevat 30 mg magnesium
  3. Vis, bevat naast goede visvetten, eiwitten, selenium, jodium en zink ook behoorlijk wat magnesium. Een portie van 100 gram zalm levert 30 mg magnesium
  4. Ook bittere chocolade (minimaal 72% cacao), noten, zaden en avocado leveren magnesium.
  5. Neem een supplement wanneer je denkt niet genoeg binnen te krijgen. Zoals je ziet is het best lastig om dagelijks voldoende magnesium uit de voeding te halen en als je stress, spierpijn of vermoeidheid ervaart is het misschien verstandig een supplement te gebruiken. Neem wel een hoogwaardige kwaliteit, zoals de magnesium-citraat vorm.

Vraag voor de zekerheid altijd advies aan een deskundig of neem even contact met mij op via e-mail of telefoon via 0628273953.

 

bron: http://www.soe.nl/informatie/kennisbank/bijzondere-toepassingen-van-magnesium

 

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl