0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Iedereen is inmiddels wel op de hoogte van de maatregelen die we moeten nemen om het Coronavirus zo veel mogelijk in te dammen en besmetting te voorkomen. Ondanks de maatregelen lopen de cijfers qua het verwacht aantal besmettingsgevallen nog steeds op. Wat kunnen we nog meer doen behalve de adviezen volgen die het RIVM geeft?

Een interessante vraag is wat we zouden kunnen doen met voeding om preventief in actie te komen tegen een ernstig verloop van een besmetting met het Coronavirus.

Op dit moment kunnen we nog niet met zekerheid zeggen of er stoffen zijn die specifiek kunnen ondersteunen bij herstel van een Corona besmetting, maar we kunnen wel kijken naar wat we weten over virale infecties in het algemeen.

Het blijkt dat onder andere stoffen als vitamine C, zink, vitamine D, prebiotia, probiotica en polyfenolen een positieve bijdrage leveren aan een goed werkend immuunsysteem. Het immuunsysteem speelt een cruciale rol bij het verloop van een virale infectie, of deze mild of ernstig verloopt en hoe lang het duurt eer men hersteld is.

Ook al hebben we op dit moment dus nog geen harde bewijzen, toch lijkt het een zinvolle koers om het immuunsysteem zoveel mogelijk via voeding en eventueel suppletie te ondersteunen. Het is altijd verstandig om goed zorg te dragen voor je gezondheid en het immuunsysteem in het bijzonder, in deze tijd des te meer.

Weerstand & Voedingsstoffen

Het is raadzaam om zoveel mogelijk groente te eten en zo gevarieerd mogelijk groente te eten. Probeer minimaal 300 gram per dag te eten, zo krijg je ontzettend veel fytochemicaliën binnen en deze ondersteunen het immuunsysteem.

Ook is groente rijk aan prebiotische vezels en deze ondersteunen de darmflora, de goede probiotische bacteriën in de darmen die ook ondersteunen bij de functie van het immuunsysteem.

Gefermenteerde groente zijn een dubbele bonus! Deze groenten bevatten die goede bacteriën in grote aantallen en bevatten tegelijk de vezels die de goede bacteriën als voedingsbodem nodig hebben. Denk aan zuurkool of kimchi.

Vitamine C is erg goed voor de weerstand, denk aan bosvruchten (kunnen ook prima uit de diepvries komen), citrusvruchten en broccoli.

Zink is fantastisch voor het immuunsysteem en je vindt het rijkelijk terug in schaal- en schelpdieren, zoals oesters, mosselen of garnalen. Ook noten, zaden en pitten bevatten zink.

Weerstand & Leefstijl

We mogen niet vergeten dat gezondheid door veel zaken wordt beïnvloed en als diëtist kijk ik natuurlijk altijd naar de voeding, maar ook slapen, ontspannen, voldoende bewegen, goede sociale relaties en zingeving zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en onze gezondheid.

We weten dat een verstoorde nachtrust het immuunsysteem ondermijnt. Probeer indien mogelijk wat vroeger naar bed te gaan en 8 uur slaap te pakken om zo een verbeterde immuunfunctie te ontwikkelen.

Ook stress en zorgen dragen bij aan een slechtere immuunfunctie en dat is best lastig in deze periode. We maken ons allemaal zorgen en het is een onzekere tijd. Wellicht kunnen we toch wat bewuster omgaan met de prikkels die op ons afkomen. Beperk het kijken en lezen van nieuwsberichten bijvoorbeeld tot 1-2 x per dag in plaats van de hele dag door nieuws tot je te nemen en overprikkeld te raken. Het zijn kleine dingen die met elkaar een grote impact kunnen hebben.

E-boek Coronavirus en Voeding

De informatie die er is wordt vertaald naar een praktisch e-boek met 14 voedingsstoffen op een rij die een bijdrage leveren aan een beter werkend immuunsysteem, inclusief een overzicht van voedingsmiddelen waarin deze stoffen terug te vinden zijn. Ook zijn er leefstijl adviezen terug te vinden en hoe je in deze periode het beste voor jezelf en je naasten kunt zorgen.

Het e-boek kost 3.95 euro en daarvan gaat 2 euro naar de Voedselbank.

Mijn hart gaat uit naar dit doel omdat in deze tijd juist de mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank nog moeilijker zorg kunnen dragen voor hun gezondheid. De mensen die zich belangeloos inzetten verdienen alle steun en de mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank ook!

Ik hoop dat door de verkoop van dit e-boek het werk van deze helden iets makkelijker gemaakt kan worden. Ook zou het zo mooi zijn als de mensen die gebruik maken van de voedselbank door onze bijdrage ook toegang krijgen tot nog voedzamere voeding, rijk aan al die belangrijke stoffen besproken in dit e-boek!

 

Ik hoop van harte dat je jezelf en anderen deze kleine investering gunt en de boodschap ook doorgeeft aan de mensen om je heen!

Alvast bedankt voor je bijdrage!

Warme groet,

Gesina Hammad-Waslander, Diëtist

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl