0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

De podcast ‘buikpijn, stress en spijsvertering. Deel 2, de maag’ is hier via Spotify te beluisteren.

In onderstaande tekst geef ik een samenvatting van de belangrijkste tips van de podcast.

Teveel en te lang onder druk en stress leven verstoort de spijsvertering, het is dus belangrijk om daarnaar te kijken in relatie tot buikklachten. Probeer veranderingen door te voeren zodat je meer balans krijgt en zijn er dingen gaande waar je zelf niet uitkomt zoek vooral hulp om tot oplossingen te komen.

Tijdens de podcast zijn onderstaande tips aan bod gekomen:

  • Het is een open deur, maar goed kauwen is ontzettend handig! Je hebt dan minder hulpstoffen zoals enzymen (schaartjes die het eten verder verkleinen) nodig en verteert dus gemakkelijk het eten.
  • MSR Complex kan tijdelijk ondersteunen, dit supplement bevat een heleboel schaartjes met daarnaast Betaine HCL, een vorm van maagzuur als supplement. Dit ondersteunt dus krachtig de vertering. Wil je het uitproberen, dit supplement is ook als proefje te bestellen via deze link. 
  • Natuurlijk is een supplement geen permanente oplossing, ga vooral met de tips in deze serie podcasts aan de slag om onderliggende oorzaken aan te pakken.
  • Neem eventueel wat appelazijn of citroensap vlak voor of tijdens een maaltijd. De zuren zorgen voor een verlaging van de pH waarde in de maag en dit kan de vertering bevorderen.
  • Eet niet te laat voor het slapen gaan, hou tenminste 3 uur tussen de avondmaaltijd en het slapen gaan.
  • Leg het zwaartepunt op de lunch in plaats van op de avondmaaltijd. Het is handiger om in de avond royaal groente, met wat (magere) eiwitten zoals vis, gevogelte of tofu of tempeh te eten. Dit is vaak goed te verteren. Eet een bescheiden hoeveelheid zetmeel als aardappel, pasta of rijst. Veel zetmeel en vetten vallen vaak te zwaar in de avond.
  • Gemberthee en pepermuntthee zijn vaak erg verlichtend bij spijsverteringsklachten.
  • Denk je dat jouw lichaam uit balans is geraakt door een overmaat aan drukte en stress dan kan dit onderzocht worden middels een speekselonderzoek. Het doorspreken van de uitslag vindt plaats tijdens een intake consult en ben je al cliënt dan bespreken we de uitslag tijdens een vervolgconsult. Het onderzoek is te bestellen via deze link. Ben je nog geen cliënt bij de praktijk boek dan via deze link gelijk een intake afspraak in. Woon je verder weg dan kun je tijdens het maken van de afspraak kiezen voor de optie WeSeeDo beeldbellen.

Heel veel succes!

Warme groet,

Gesina

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl