0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Afgelopen donderdag 17 februari 2022 was ik te zien in het VPRO programma ‘Sander en de Kloof’ in de aflevering ‘Gezond Kapitalisme’ waarbij twee cliënten van de praktijk werden gevolgd.

De presentator Sander Schimmelpenninck onderzoekt in dit programma de verschillen tussen rijk en arm op diverse gebieden, zoals scholing, huisvesting en ook gezondheid.

Natuurlijk komt in het programma altijd maar een klein stukje terug van een groter interview en ik heb zoveel meer te vertellen dan dat er is getoond. Maar dat is nu eenmaal hoe televisie werkt.:-)

Ik wil een klein stukje context geven over een uitspraak van mij dat in het programma, waarbij de gehele uitspraak vast en zeker per ongeluk de montage niet heeft gehaald. In het tweede stukje interview stuurt Sander aan op hoe ik mijn praktijk heb ingericht en wie ik daarin zie en behandel. We bespreken daarin dat het heel jammer is dat bepaalde zorg niet voor iedereen beschikbaar is, zoals onderzoeken die niet worden vergoed door de zorgverzekering. Iets wat mij al jaren een doorn in het oog is!

Dan komt er een uitspraak van mij; ‘Hoe ik mijn praktijk draai, dat is natuurlijk ook een keuze die ik heb gemaakt omdat ik het heel leuk vind om me bezig te houden met deze specifieke doelgroepen.’ Je zou door wat het programma laat zien daaruit op kunnen maken dat ik daarmee bedoel dat mijn doelgroepen cliënten zijn met een groot budget, wat uiteraard nonsens is.

Met de specifieke doelgroepen doelde ik natuurlijk op mijn specialisatie in maag-darmklachten, hormonale en vermoeidheidsproblemen. Dat heb ik uiteraard in het interview benoemd, maar dat heeft helaas de montage niet gehaald en daardoor komt de boodschap van wat ik wilde vertellen niet geheel over.

Bij deze doelgroepen is onderzoek vaker relevant en met de specialisatie in deze klachten trek ik dus meer mensen aan die onderzoek willen laten verrichten. Dat is niet omdat ik geen mensen kan of wil helpen die dat niet kunnen of willen laten onderzoeken, uiteraard is iedereen welkom in de praktijk en is voeding nog altijd de basis van de behandeling. 

Ik vond het al met al een leuke en leerzame ervaring om mee te werken aan zo’n programma, na eerder al te hebben meegewerkt RTL’s Editie NL en ‘Wat eten we?’ van SBS 6 waar de insteek weer heel anders is.

Heel leuk vond ik ook dat Madelief in het interview aangeeft dat ze middels onderzoek via de praktijk eindelijk heeft achterhaald wat er mis was, want dat is ook precies het geluid dat ik vaak terug hoor van cliënten. Door de inzet van onderzoek kunnen we vaak ontdekken wat er uit balans is en hoe we het kunnen herstellen. Dat men daar van opknapt en de gezondheid weer op optimaal niveau komt, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Wil je de uitzending terugzien dan kan dat via Uitzending Gemist of via deze link.

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl