Zoete aardappel is niet alleen erg lekker, maar met recht een superknol! Veel mensen die al regelmatig zoete aardappel eten maken er frietjes van in de oven en dat is ook erg lekker, maar dit recept maakt het nog makkelijker om vaker zoete aardappel op tafel te zetten! Het is een fluitje van een cent, ze moeten alleen een poosje in de oven, maar dan heb je ondertussen tijd om bijvoorbeeld een lekkere salade te maken, wat broccoli te stomen en een stukje vis te bakken.
Wat maakt zoete aardappel dan zo’n superknol? Zoete aardappels zijn rijk aan;
- Vitamine C; goed voor de weerstand en ons bindweefsel!
- Vitamine B6; belangrijk voor een goed werkend zenuwstelsel!
- Magnesium; geeft energie en laat spieren makkelijker ontspannen, vaarwel spierpijn!
- Kalium; belangrijk voor een goede bloeddruk!
- IJzer; is van belang voor de rode bloedlichaampjes en de afweer!
- Beta Caroteen; een belangrijk antioxidant en beschermt tegen vroegtijdige veroudering!
- Resistent zetmeel; super belangrijk voor een gezonde darmflora!!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Boen de aardappel indien nodig met stromend water schoon en droog goed af, smeer de aardappel in met olijfolie en pak de aardappel (per stuk) stevig in de aluminium folie in.
Plaats de aardappel in een ovenschaal in het midden van de oven en bak gaar in 30 minuten voor kleinere exemplaren en tot 60 minuten voor grotere aardappelen. Bij twijfel kun je er met een scherp mesje, satéstokje of breinaald in prikken om te zien hoe gaar de aardappel is.
Maak ondertussen de saus; Meng de ingrediënten voor de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout of (verse rode) peper toe. Wanneer je wilt gaan eten breng je de aardappel over naar een bord. Pak het pakketje voorzichtig uit, want het is erg heet! Maak in de lengte een inkeping zodat de saus er in gegoten kan worden.
Serveer samen met gestoomde groente, salade en een lekker stukje vlees, vis of kip.
Eet smakelijk!
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Boen de aardappel indien nodig met stromend water schoon en droog goed af, smeer de aardappel in met olijfolie en pak de aardappel (per stuk) stevig in de aluminium folie in.
Plaats de aardappel in een ovenschaal in het midden van de oven en bak gaar in 30 minuten voor kleinere exemplaren en tot 60 minuten voor grotere aardappelen. Bij twijfel kun je er met een scherp mesje, satéstokje of breinaald in prikken om te zien hoe gaar de aardappel is.
Maak ondertussen de saus; Meng de ingrediënten voor de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout of (verse rode) peper toe. Wanneer je wilt gaan eten breng je de aardappel over naar een bord. Pak het pakketje voorzichtig uit, want het is erg heet! Maak in de lengte een inkeping zodat de saus er in gegoten kan worden.
Serveer samen met gestoomde groente, salade en een lekker stukje vlees, vis of kip.
Eet smakelijk!