Zoete aardappel is niet alleen erg lekker, maar met recht een superknol! Dit recept is enorm makkelijk om te maken en eens wat anders dan de gewone aardappel.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Boen de aardappel indien nodig met stromend water schoon en droog goed af, smeer de aardappel in met olijfolie en pak de aardappel (per stuk) stevig in de aluminium folie in.
Plaats de aardappel in een ovenschaal in het midden van de oven en bak gaar in 30 minuten voor kleinere exemplaren en tot 60 minuten voor grotere aardappelen. Bij twijfel kun je er met een scherp mesje, satéstokje of breinaald in prikken om te zien hoe gaar de aardappel is.
Maak ondertussen de saus; Meng de ingrediënten voor de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout of (verse rode) peper toe. Wanneer je wilt gaan eten breng je de aardappel over naar een bord. Pak het pakketje voorzichtig uit, want het is erg heet! Maak in de lengte een inkeping zodat de saus er in gegoten kan worden.
Serveer samen met gestoomde groente, salade en een lekker stukje vlees, vis of kip.
Eet smakelijk!
- Heerlijke recepten
- Een uitgebalanceerd dagmenu
- Informatie over de invloed van voeding op stress
- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten
- Een nieuwe start
Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.