0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl
Yields1 Serving

Deze bloemkool frittata is vergelijkbaar met een boerenomelet, maar eerlijk gezegd vind ik deze versie veel lekkerder. Bovendien is dit hapje ook laag in koolhydraten en superrijk aan groenten en goede vetten zoals oliezuur uit de olijfolie. De kurkuma die erin zit remt ontstekingen en geeft een lekkere diepte qua smaak. Deze frittata kwam voort uit een restje bloemkoolrijst en is nu een van mijn favoriete eiergerechten! 

Dit gerecht kan op zichzelf zonder brood als ontbijt of lunch dienen. Heb je veel trek maak er dan nog een lekkere groene salade bij met avocado voor extra goede vetten. 

Ingrediënten voor 1 persoon

 200 gram bloemkoolrijst (of een restje)
 2 eieren losgeklopt
 1 rode peper, fijngesneden
 1 ui, fijngesneden
 1 eetlepel olijfolie
 een snuf kurkuma, knoflookpoeder en zout
 een paar takjes peterselie

Bereiding

1

Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur en voeg de olijfolie toe, bak dan de ui en peper zachtjes glazig en gaar.

2

Snij de blaadjes van de peterselie ondertussen fijn.
Voeg dan de peterselie en de specerijen toe en bak 1-2 minuten mee.

3

Voeg dan de bloemkoolrijst toe. Is het verse bloemkoolrijst bak dan 5-10 minuten tot de rijst gaar is, had je nog een restje bak dan 3-4 minuten tot de rijst warm is.

4

Giet de eieren er gelijkmatig overheen en bak de frittata in zo'n 10 minuten zachtjes gaar. Is de bovenkant nog zacht leg er even een deksel op en laat gaar stomen of zet even onder de grill van de oven.

Tip: dit gerecht kun je natuurlijk ook maken met kliekjes of verse broccoli rijst.

Ingredients

 200 gram bloemkoolrijst (of een restje)
 2 eieren losgeklopt
 1 rode peper, fijngesneden
 1 ui, fijngesneden
 1 eetlepel olijfolie
 een snuf kurkuma, knoflookpoeder en zout
 een paar takjes peterselie

Directions

1

Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur en voeg de olijfolie toe, bak dan de ui en peper zachtjes glazig en gaar.

2

Snij de blaadjes van de peterselie ondertussen fijn.
Voeg dan de peterselie en de specerijen toe en bak 1-2 minuten mee.

3

Voeg dan de bloemkoolrijst toe. Is het verse bloemkoolrijst bak dan 5-10 minuten tot de rijst gaar is, had je nog een restje bak dan 3-4 minuten tot de rijst warm is.

4

Giet de eieren er gelijkmatig overheen en bak de frittata in zo'n 10 minuten zachtjes gaar. Is de bovenkant nog zacht leg er even een deksel op en laat gaar stomen of zet even onder de grill van de oven.

Tip: dit gerecht kun je natuurlijk ook maken met kliekjes of verse broccoli rijst.

Bloemkool Frittata

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl