Afdrukopties:

Bloemkool Frittata

Opbrengsten1 portie

 200 gram bloemkoolrijst (of een restje)
 2 eieren losgeklopt
 1 rode peper, fijngesneden
 1 ui, fijngesneden
 1 eetlepel olijfolie
 een snuf kurkuma, knoflookpoeder en zout
 een paar takjes peterselie
1

Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur en voeg de olijfolie toe, bak dan de ui en peper zachtjes glazig en gaar.

2

Snij de blaadjes van de peterselie ondertussen fijn.
Voeg dan de peterselie en de specerijen toe en bak 1-2 minuten mee.

3

Voeg dan de bloemkoolrijst toe. Is het verse bloemkoolrijst bak dan 5-10 minuten tot de rijst gaar is, had je nog een restje bak dan 3-4 minuten tot de rijst warm is.

4

Giet de eieren er gelijkmatig overheen en bak de frittata in zo'n 10 minuten zachtjes gaar. Is de bovenkant nog zacht leg er even een deksel op en laat gaar stomen of zet even onder de grill van de oven.

Tip: dit gerecht kun je natuurlijk ook maken met kliekjes of verse broccoli rijst.

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl