Sinds ik actiever ben op Instagram volg ik natuurlijk allerlei pagina's die gaan over eten en ik kwam van de week een interessant recept tegen op de Instagram pagina van nytcooking. Het idee was een salade met rauwe spruitjes en boerenkool (zijn ze in de USA blijkbaar gek op), maar dat lijkt me voor de verteerbaarheid niet geweldig, dus ik heb het aangepast en de groente in de pan gebakken. Verder wel gewoon als salade opgemaakt en gegeten. Het resultaat was super lekker!! Dit is een recept dat we nog heel vaak gaan maken en het fijn is dat het boordevol ijzer, magnesium, vezels, goede eiwitten en vetten zit. Enjoy!
De beschreven ingrediënten zijn genoeg voor 2 personen.
Ingrediënten
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en snij in dunne plakjes.
Verhit een koekenpan en voeg een eetlepel olijfolie om in te bakken toe. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur tot ze beginnen te bruinen. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 5-10 minuten meebakken.
Rasp ondertussen de teen knoflook fijn op een fijne rasp of snijd heel fijn. Rasp ook de schil van de citroen en toe met de knoflook in een kommetje. Voeg zout en peper toe en pers de citroen uit in het kommetje. Voeg op het oog evenveel olie als citroensap toe.
Zodra de groente klaar zijn verdeel je deze over 2 borden en kun je de pan weer invetten met een lepel olijfolie en de haloumi blokjes aan in ieder geval één kant goudbruin. Zodra de kaas gebakken is verdeel je deze over de salade.
Schil de peer en snijd deze in plakjes, verdeel deze ook over de salade. Verdeel ook de rookamandelen over de salade en besprenkel tenslotte met de dressing.
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de spruitjes schoon en snij in dunne plakjes.
Verhit een koekenpan en voeg een eetlepel olijfolie om in te bakken toe. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur tot ze beginnen te bruinen. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 5-10 minuten meebakken.
Rasp ondertussen de teen knoflook fijn op een fijne rasp of snijd heel fijn. Rasp ook de schil van de citroen en toe met de knoflook in een kommetje. Voeg zout en peper toe en pers de citroen uit in het kommetje. Voeg op het oog evenveel olie als citroensap toe.
Zodra de groente klaar zijn verdeel je deze over 2 borden en kun je de pan weer invetten met een lepel olijfolie en de haloumi blokjes aan in ieder geval één kant goudbruin. Zodra de kaas gebakken is verdeel je deze over de salade.
Schil de peer en snijd deze in plakjes, verdeel deze ook over de salade. Verdeel ook de rookamandelen over de salade en besprenkel tenslotte met de dressing.