Afdrukopties:

Warme salade met boerenkool en spruitjes

Opbrengsten1 portie

 Een teentje knoflook
 Peper en zout
 Olijfolie om te bakken en voor gebruik in salade (extra vierge)
 0,5 citroen
 250-300 gram boerenkool
 250 gram spruitjes
 Een peer
 150 gram haloumi kaas in blokjes gesneden
 20 rookamandelen
1

Maak de spruitjes schoon en snij in dunne plakjes.

2

Verhit een koekenpan en voeg een eetlepel olijfolie om in te bakken toe. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur tot ze beginnen te bruinen. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 5-10 minuten meebakken.

3

Rasp ondertussen de teen knoflook fijn op een fijne rasp of snijd heel fijn. Rasp ook de schil van de citroen en toe met de knoflook in een kommetje. Voeg zout en peper toe en pers de citroen uit in het kommetje. Voeg op het oog evenveel olie als citroensap toe.

4

Zodra de groente klaar zijn verdeel je deze over 2 borden en kun je de pan weer invetten met een lepel olijfolie en de haloumi blokjes aan in ieder geval één kant goudbruin. Zodra de kaas gebakken is verdeel je deze over de salade.

5

Schil de peer en snijd deze in plakjes, verdeel deze ook over de salade. Verdeel ook de rookamandelen over de salade en besprenkel tenslotte met de dressing.

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl