Sesamzaad zit vol super goede stoffen zoals tryptofaan, een ‘feel good’ aminozuur. En het zit ook tjokvol calcium en andere mineralen zoals ijzer en magnesium. Allemaal stofjes die belangrijk zijn voor een Lichter Leven!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom, dit doe je gewoon met een vork of lepel. Het klontert heel snel tot een smeuïge bal deeg.
Dan prak je het bij elkaar en gooi je het op een vel keukenpapier en plak je er een vel keukenpapier bovenop.
Rol het met een deegroller dun uit, tot een halve centimeter als dat je lukt. In ieder geval zo dun mogelijk. Trek het bovenste vel keukenpapier er nu af en snijd diagonale ruiten in het deeg, doe het voorzichtig zodat het papier niet stuk gaat. De ruiten kun je een centimeter of 5 van grootte maken, maar je mag het ook doen zoals je zelf leuk vindt natuurlijk.
Dan leg je het bakpapier met het deeg op een bakplaat en bak je de crackers in 10 tot 12 minuten af. Tot de randjes bruin beginnen te worden. Breek de ruiten voorzichtig stuk en dan heb je crackers.
Weetje! Sesamzaad zit vol super goede stoffen zoals tryptofaan, een ‘feel good’ aminozuur. En het zit ook tjokvol calcium en andere mineralen zoals ijzer en magnesium. Allemaal stofjes die belangrijk zijn voor een Lichter Leven!
- Amount Per Serving
- Calories 120
- % Daily Value *
- Total Fat 10.5g17%
- Net Carbohydrate 2g1%
- Dietary Fiber 1.5g6%
- Protein 4.3g9%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom, dit doe je gewoon met een vork of lepel. Het klontert heel snel tot een smeuïge bal deeg.
Dan prak je het bij elkaar en gooi je het op een vel keukenpapier en plak je er een vel keukenpapier bovenop.
Rol het met een deegroller dun uit, tot een halve centimeter als dat je lukt. In ieder geval zo dun mogelijk. Trek het bovenste vel keukenpapier er nu af en snijd diagonale ruiten in het deeg, doe het voorzichtig zodat het papier niet stuk gaat. De ruiten kun je een centimeter of 5 van grootte maken, maar je mag het ook doen zoals je zelf leuk vindt natuurlijk.
Dan leg je het bakpapier met het deeg op een bakplaat en bak je de crackers in 10 tot 12 minuten af. Tot de randjes bruin beginnen te worden. Breek de ruiten voorzichtig stuk en dan heb je crackers.
Weetje! Sesamzaad zit vol super goede stoffen zoals tryptofaan, een ‘feel good’ aminozuur. En het zit ook tjokvol calcium en andere mineralen zoals ijzer en magnesium. Allemaal stofjes die belangrijk zijn voor een Lichter Leven!