0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Yields1 ServingDifficultyBeginner

Sesamzaad zit vol super goede stoffen zoals tryptofaan, een ‘feel good’ aminozuur. En het zit ook tjokvol calcium en andere mineralen zoals ijzer en magnesium. Allemaal stofjes die belangrijk zijn voor een Lichter Leven!

Ingrediënten 

 1 Ei
 50 g Sesamzaad
 150 g Amandelmeel
 1 tbsp Olijfolie
 0,50 tsp Zout
 1 tbsp Gedroogde Italiaanse Kruiden

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom, dit doe je gewoon met een vork of lepel. Het klontert heel snel tot een smeuïge bal deeg.
Dan prak je het bij elkaar en gooi je het op een vel keukenpapier en plak je er een vel keukenpapier bovenop.

3

Rol het met een deegroller dun uit, tot een halve centimeter als dat je lukt. In ieder geval zo dun mogelijk. Trek het bovenste vel keukenpapier er nu af en snijd diagonale ruiten in het deeg, doe het voorzichtig zodat het papier niet stuk gaat. De ruiten kun je een centimeter of 5 van grootte maken, maar je mag het ook doen zoals je zelf leuk vindt natuurlijk.

4

Dan leg je het bakpapier met het deeg op een bakplaat en bak je de crackers in 10 tot 12 minuten af. Tot de randjes bruin beginnen te worden. Breek de ruiten voorzichtig stuk en dan heb je crackers.

5

Weetje! Sesamzaad zit vol super goede stoffen zoals tryptofaan, een ‘feel good’ aminozuur. En het zit ook tjokvol calcium en andere mineralen zoals ijzer en magnesium. Allemaal stofjes die belangrijk zijn voor een Lichter Leven!

Nutrition Facts

Amount Per Serving
Calories 120
% Daily Value *
Total Fat 10.5g17%
Net Carbohydrate 2g1%
Dietary Fiber 1.5g6%
Protein 4.3g9%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 1 Ei
 50 g Sesamzaad
 150 g Amandelmeel
 1 tbsp Olijfolie
 0,50 tsp Zout
 1 tbsp Gedroogde Italiaanse Kruiden

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom, dit doe je gewoon met een vork of lepel. Het klontert heel snel tot een smeuïge bal deeg.
Dan prak je het bij elkaar en gooi je het op een vel keukenpapier en plak je er een vel keukenpapier bovenop.

3

Rol het met een deegroller dun uit, tot een halve centimeter als dat je lukt. In ieder geval zo dun mogelijk. Trek het bovenste vel keukenpapier er nu af en snijd diagonale ruiten in het deeg, doe het voorzichtig zodat het papier niet stuk gaat. De ruiten kun je een centimeter of 5 van grootte maken, maar je mag het ook doen zoals je zelf leuk vindt natuurlijk.

4

Dan leg je het bakpapier met het deeg op een bakplaat en bak je de crackers in 10 tot 12 minuten af. Tot de randjes bruin beginnen te worden. Breek de ruiten voorzichtig stuk en dan heb je crackers.

5

Weetje! Sesamzaad zit vol super goede stoffen zoals tryptofaan, een ‘feel good’ aminozuur. En het zit ook tjokvol calcium en andere mineralen zoals ijzer en magnesium. Allemaal stofjes die belangrijk zijn voor een Lichter Leven!

Amandel-Sesam Crackers

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl