Deze salade is rijk aan vezels en daarom goed voor de darmflora, de darmflora zijn de bacteriën in de darmen die ons onder meer helpen met het maken van vitamines en met de spijsvertering.
De eieren in deze salade maakt dat het aandeel choline hoog is, choline is een heel belangrijke vitamine-achtige stof die we onder andere nodig hebben voor een goede spijsvertering.
Deze salade is ook rijk aan kool en dat is niet alleen vezelrijk maar bevat ook een heel fijn stofje I3C genaamd.
Kool zoals bijvoorbeeld rode kool, witte kool, Chinese kool en radijs is rijk aan de stof I3C (indol-3-carbinol), dit stofje wordt in het zure milieu van de maag omgezet naar DIM (3,3′-di-indolylmethaan). DIM heeft een gunstige invloed op de aanmaak en verwerking van het hormoon oestrogeen door de lever. Goed dus voor het hormonale evenwicht.
En dat zijn nog maar een paar fijne ‘bijwerkingen’ van deze salade, we zouden de lijst nog veel langer kunnen maken!
Maar bovenal is het gewoon een heel lekker hapje! Ik neem deze salade niet mee naar het werk, maar eet ‘m regelmatig als lunch op dagen dat ik thuis werk, want ik vind de gebakken eitjes als ze warm en knapperig uit de pan komen toch echt het lekkerst.
Serveer de salade bij grotere trek eventueel met een portie (bloemkool)rijst.
Ingrediënten
Bereiding
Hussel de ingrediënten voor de salade en de dressing door elkaar en laat even staan.
Maak de dressing vooraf door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen. Het liefst gebruik ik verse koriander, maar ik heb als nood ook altijd diepvries koriander in huis.
Verhit een hapjes pan of koekenpan en voeg als de pan goed heet is de kokosolie toe. Klop intussen 2 eieren los in een schaaltje en giet de eieren in het hete vet. Het gaat flink bubbelen en als de randjes beginnen te stollen draai je het ei om. Als het ei gaar is leg je het over de salade heen.
Het is ei behoorlijk vet van de kokosolie, maar dat is ook precies de bedoeling, want de saladedressing bevat geen vetten en dan is wat vet van het ei welkom als smaakdrager van de salade.
0 opdieningen
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën330
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 19.5g25%
- Netto koolhydraten 20g8%
- Eiwit 15.6g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Hussel de ingrediënten voor de salade en de dressing door elkaar en laat even staan.
Maak de dressing vooraf door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen. Het liefst gebruik ik verse koriander, maar ik heb als nood ook altijd diepvries koriander in huis.
Verhit een hapjes pan of koekenpan en voeg als de pan goed heet is de kokosolie toe. Klop intussen 2 eieren los in een schaaltje en giet de eieren in het hete vet. Het gaat flink bubbelen en als de randjes beginnen te stollen draai je het ei om. Als het ei gaar is leg je het over de salade heen.
Het is ei behoorlijk vet van de kokosolie, maar dat is ook precies de bedoeling, want de saladedressing bevat geen vetten en dan is wat vet van het ei welkom als smaakdrager van de salade.