0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl
Opbrengsten1 portieMoeilijkheidsgraadBeginner

De mooie foto hierboven is niet helemaal hoe wij zelf 'meal preppen', maar het ziet er gezellig uit! 😉 Zie de foto hieronder bij de beschrijving van de bereiding voor een reëler beeld. 

Tijdens mijn spreekuur eet ik altijd een salade die we van tevoren bereiden, wij gebruiken een soort Tupperware doosje van de AH en geen mooie glazen mason jar of iets dergelijks, maar je kunt het qua doos of glazen pot zo gezellig maken als je zelf wilt natuurlijk. Het is super handig om de salade te maken als je toch al in de keuken staat, de snijplank ligt dan al klaar en de keuken wordt toch al vies, dus het is maar een kleine extra moeite naar mijn gevoel. 

Salades houden mijn energie hoog en vind ik super lekker, dus daarom ben ik er gek op. Het mooie is ook dat het gelijk een flinke bijdrage levert aan mijn beoogde minimum van 400 gram groente per dag! 

Salades meal preppen

Het belangrijkste qua het voorbereiden van salades is de volgorde. Start met het vloeibare deel, dan de eiwitten of de harde groente erop en daarna wat smaakmakers als olijven. Met de kwetsbare bladsla kun je vervolgens eindigen, want plaats je deze lager in de volgorde en/of in contact met vloeistof dan verlept de sla en dat is zonde natuurlijk. 

Dit recept is voor 1 salade, maar je kunt er dus ook een aantal tegelijk maken voor meerdere dagen!

Ingrediënten

 1 gerookte kipfilets
 1 zak gemengde salade van 80-100 gram
 10 cherrytomaatjes
 ¼ komkommer
 ½ rode (punt) paprika
 5 olijven (wij houden van zwarte)
 5 uitjes op zuur
 1 eetlepels mayonaise of halvanaise
 2 eetlepels goede azijn, wij gebruiken mango azijn van Foodelicious
 peper en zout naar smaak

Bereiding

1

Maak de dressing door de mayonaise of halvanaise te mengen met de azijn.

2

Snijd de kipfilet in blokjes en gooi op de dressing.

3

Snijd de groente en gooi deze op de kipfilet.

4

Snijd de olijven en uitjes doormidden en gooi op de groenten.

5

Is je bakje groot genoeg dan kun je de sla op de olijven en uitjes gooien en met de deksel afsluiten. Onze bakjes zijn te klein, dus ik neem het zakje sla altijd apart mee.

6

Meng vlak voordat je gaat eten alles door elkaar op een groot bord of in je bakje als deze groot genoeg is. Eet smakelijk!

Hier kun je de mango azijn van Foodelicious bestellen en dit is geen betaalde advertentie. 🙂

 

Ingrediënten

 1 gerookte kipfilets
 1 zak gemengde salade van 80-100 gram
 10 cherrytomaatjes
 ¼ komkommer
 ½ rode (punt) paprika
 5 olijven (wij houden van zwarte)
 5 uitjes op zuur
 1 eetlepels mayonaise of halvanaise
 2 eetlepels goede azijn, wij gebruiken mango azijn van Foodelicious
 peper en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Maak de dressing door de mayonaise of halvanaise te mengen met de azijn.

2

Snijd de kipfilet in blokjes en gooi op de dressing.

3

Snijd de groente en gooi deze op de kipfilet.

4

Snijd de olijven en uitjes doormidden en gooi op de groenten.

5

Is je bakje groot genoeg dan kun je de sla op de olijven en uitjes gooien en met de deksel afsluiten. Onze bakjes zijn te klein, dus ik neem het zakje sla altijd apart mee.

6

Meng vlak voordat je gaat eten alles door elkaar op een groot bord of in je bakje als deze groot genoeg is. Eet smakelijk!

Salade Meal Preppen

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl