Deze salade komt uit het kookboek 'Palestine on a Plate' van Joudie Kalla en is een van onze favoriete manieren om bloemkool te bereiden. Bovendien is deze salade super makkelijk te maken en bevat ook nog een bergen goede voedingsstoffen! Wij eten van 2-3 personen van deze salade als hoofdgerecht en serveren de salade ook wel als groente gerecht wanneer we met 4-6 personen zijn, dan eten we er meestal iets van vis of gevogelte bij.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de bloemkool in roosjes en de rode ui in grove halve ringen. Doe de groenten in een grote schaal en voeg 2 volle theelepels za'ater kruidenmix toe en meng goed door elkaar. Voeg dan 2 eetlepels olijfolie doe en meng nogmaals goed door.
Verspreid de groente uit over een bakplaat. Wij hebben een oven van 90 cm breed, dus heb je een kleinere oven dan kun je er voor kiezen de groente in 2 porties af te bakken. Bak de groente in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ik prik altijd nog even met een vork in het grootste stuk bloemkool om te checken of deze echt goed gaar is.
Hak ondertussen de olijven en andere groente klein en spreid de rucola alvast uit over een grote schaal.
Strooi de (wat afgekoelde) bloemkool en uien over de rucola sla.
Strooi dan de groente en olijven die je zojuist hebt gesneden over de schaal.
Maak dan de dressing van de yoghurt, citroensap, tahini, water en zout. Sprenkel deze over de salade.
Eet smakelijk!
Wij eten deze salade meestal met quinoa.
0 opdieningen
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën580
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 33g43%
- Netto koolhydraten 36g14%
- Voedingsvezels 18g65%
- Eiwit 24g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de bloemkool in roosjes en de rode ui in grove halve ringen. Doe de groenten in een grote schaal en voeg 2 volle theelepels za'ater kruidenmix toe en meng goed door elkaar. Voeg dan 2 eetlepels olijfolie doe en meng nogmaals goed door.
Verspreid de groente uit over een bakplaat. Wij hebben een oven van 90 cm breed, dus heb je een kleinere oven dan kun je er voor kiezen de groente in 2 porties af te bakken. Bak de groente in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ik prik altijd nog even met een vork in het grootste stuk bloemkool om te checken of deze echt goed gaar is.
Hak ondertussen de olijven en andere groente klein en spreid de rucola alvast uit over een grote schaal.
Strooi de (wat afgekoelde) bloemkool en uien over de rucola sla.
Strooi dan de groente en olijven die je zojuist hebt gesneden over de schaal.
Maak dan de dressing van de yoghurt, citroensap, tahini, water en zout. Sprenkel deze over de salade.
Eet smakelijk!
Wij eten deze salade meestal met quinoa.