0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl
Opbrengsten1 portie

Deze salade komt uit het kookboek 'Palestine on a Plate' van Joudie Kalla en is een van onze favoriete manieren om bloemkool te bereiden. Bovendien is deze salade super makkelijk te maken en bevat ook nog een bergen goede voedingsstoffen! Wij eten van 2-3 personen van deze salade als hoofdgerecht en serveren de salade ook wel als groente gerecht wanneer we met 4-6 personen zijn, dan eten we er meestal iets van vis of gevogelte bij. 

Ingrediënten

 1 bloemkool
 2 rode uien
 za'ater kruidenmix
 olijfolie
Overige groente
 1 rode paprika
  komkommer
 3 lente ui
 15 cherrytomaten
 1 rode chilipeper
 150 g groene olijven
 150 g rucola sla
Dressing
 2 eetlepel tahini sesampasta
 4 eetlepel Griekse yoghurt 5% vet
 1 citroen uitgeperst
 3 eetlepel water
 zout naar smaak

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de bloemkool in roosjes en de rode ui in grove halve ringen. Doe de groenten in een grote schaal en voeg 2 volle theelepels za'ater kruidenmix toe en meng goed door elkaar. Voeg dan 2 eetlepels olijfolie doe en meng nogmaals goed door.

2

Verspreid de groente uit over een bakplaat. Wij hebben een oven van 90 cm breed, dus heb je een kleinere oven dan kun je er voor kiezen de groente in 2 porties af te bakken. Bak de groente in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ik prik altijd nog even met een vork in het grootste stuk bloemkool om te checken of deze echt goed gaar is.

3

Hak ondertussen de olijven en andere groente klein en spreid de rucola alvast uit over een grote schaal.

4

Strooi de (wat afgekoelde) bloemkool en uien over de rucola sla.

5

Strooi dan de groente en olijven die je zojuist hebt gesneden over de schaal.

6

Maak dan de dressing van de yoghurt, citroensap, tahini, water en zout. Sprenkel deze over de salade.

7

Eet smakelijk!
Wij eten deze salade meestal met quinoa.

Voedingswaarden

Hoeveelheid per portie
Calorieën 580
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 33g51%
Netto koolhydraten 36g12%
Voedingsvezels 18g72%
Eiwit 24g48%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Ingrediënten

 1 bloemkool
 2 rode uien
 za'ater kruidenmix
 olijfolie
Overige groente
 1 rode paprika
  komkommer
 3 lente ui
 15 cherrytomaten
 1 rode chilipeper
 150 g groene olijven
 150 g rucola sla
Dressing
 2 eetlepel tahini sesampasta
 4 eetlepel Griekse yoghurt 5% vet
 1 citroen uitgeperst
 3 eetlepel water
 zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de bloemkool in roosjes en de rode ui in grove halve ringen. Doe de groenten in een grote schaal en voeg 2 volle theelepels za'ater kruidenmix toe en meng goed door elkaar. Voeg dan 2 eetlepels olijfolie doe en meng nogmaals goed door.

2

Verspreid de groente uit over een bakplaat. Wij hebben een oven van 90 cm breed, dus heb je een kleinere oven dan kun je er voor kiezen de groente in 2 porties af te bakken. Bak de groente in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ik prik altijd nog even met een vork in het grootste stuk bloemkool om te checken of deze echt goed gaar is.

3

Hak ondertussen de olijven en andere groente klein en spreid de rucola alvast uit over een grote schaal.

4

Strooi de (wat afgekoelde) bloemkool en uien over de rucola sla.

5

Strooi dan de groente en olijven die je zojuist hebt gesneden over de schaal.

6

Maak dan de dressing van de yoghurt, citroensap, tahini, water en zout. Sprenkel deze over de salade.

7

Eet smakelijk!
Wij eten deze salade meestal met quinoa.

Geroosterde Bloemkool Salade

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl