0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Yields1 Serving

Onze dochter is gek op wat zoets op zijn tijd, dus heeft ze dit recept ontdekt in het boek '21 dagen suikervrij' van Marinka Bil. We hebben wel een kleine aanpassing gemaakt, want onze dochter vond het recept wel erg puur smaken. Door de toevoeging van erythritol trokken we de smaak wat meer op naar zoet. Natuurlijk altijd eerst even proeven, misschien ben je wel helemaal content met de smaak, des te beter. Mis je toch iets dan kun kiezen voor erythritol of bijvoorbeeld wat ahornsiroop of kokosbloesem suiker. 

Ingrediënten

 250 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
 150 gram kokosolie
 75 gram amandelpasta (of andere notenpasta)
 50 gram cacao
 0,50 theelepel verse gember geraspt of gemberpoeder
 0,50 theelepel vanille extract of poeder
 50 gram erythritol (optioneel of te vervangen door andere suiker)
 optioneel, cacaobibs

Bereiding

1

Kook de zoete aardappel in water in 10 minuten gaar en giet af. Doe de blokjes terug in de pan.

2

Voeg het kokosvet en de andere ingrediënten (behalve cacaobibs) toe en meng even goed door zodat de olie smelt door de hitte van de pan.

3

Dan ga je alles fijn mixen. Wij hebben de nutribullet gebruikt voor het mixen, maar het kan ook met een keukenmachine of blender.
Let op of jouw apparaat hitte kan hebben, laat de massa anders eerst afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Proef na het mixen of je het zoet genoeg vindt, zo niet kun je dus aanzoeten met een van de genoemde suikers. Werk rustig aan zodat je niet meer suiker gebruikt dan nodig is. Dus voeg eerst 1 eetlepel toe (dat is zo'n 15 gram) en is het nog niet zoet genoeg dan nog een eetlepel.

De smaak hoort extra puur te zijn, dus hou dat in gedachten. 🙂

5

Giet de massa over in een met bakpapier beklede ovenschaal of cakevorm en smeer uit.
Bestrooi dan eventueel met de cacaonibs en zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6

Haal de fudge uit de vorm en snij in blokjes of reepjes en pak per stuk in. Wij gebruiken altijd klein geknipte stukjes bakpapier.

Deze hapjes zijn heerlijk bij een kop thee of koffie, een ware traktaties en indien je geen of weinig zoet toevoegt arm aan koolhydraten.
Ze bevatten wel behoorlijk wat vetten en tikken daarom wel aan in de calorieën.

Ingredients

 250 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
 150 gram kokosolie
 75 gram amandelpasta (of andere notenpasta)
 50 gram cacao
 0,50 theelepel verse gember geraspt of gemberpoeder
 0,50 theelepel vanille extract of poeder
 50 gram erythritol (optioneel of te vervangen door andere suiker)
 optioneel, cacaobibs

Directions

1

Kook de zoete aardappel in water in 10 minuten gaar en giet af. Doe de blokjes terug in de pan.

2

Voeg het kokosvet en de andere ingrediënten (behalve cacaobibs) toe en meng even goed door zodat de olie smelt door de hitte van de pan.

3

Dan ga je alles fijn mixen. Wij hebben de nutribullet gebruikt voor het mixen, maar het kan ook met een keukenmachine of blender.
Let op of jouw apparaat hitte kan hebben, laat de massa anders eerst afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Proef na het mixen of je het zoet genoeg vindt, zo niet kun je dus aanzoeten met een van de genoemde suikers. Werk rustig aan zodat je niet meer suiker gebruikt dan nodig is. Dus voeg eerst 1 eetlepel toe (dat is zo'n 15 gram) en is het nog niet zoet genoeg dan nog een eetlepel.

De smaak hoort extra puur te zijn, dus hou dat in gedachten. 🙂

5

Giet de massa over in een met bakpapier beklede ovenschaal of cakevorm en smeer uit.
Bestrooi dan eventueel met de cacaonibs en zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6

Haal de fudge uit de vorm en snij in blokjes of reepjes en pak per stuk in. Wij gebruiken altijd klein geknipte stukjes bakpapier.

Deze hapjes zijn heerlijk bij een kop thee of koffie, een ware traktaties en indien je geen of weinig zoet toevoegt arm aan koolhydraten.
Ze bevatten wel behoorlijk wat vetten en tikken daarom wel aan in de calorieën.

Chocolade fudge blokjes

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgeblandeerd

- Dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl