0628273953 / 010 2262129 info@dietist-rotterdam.nl

Onderzoeken

Meten = Weten!

Door de jaren heen is de praktijk steeds meer met onderzoeken gaan werken, omdat je eigenlijk zonder onderzoeken in het duister tast over het waarom van je buikklachten, vruchtbaarheidsproblemen, vermoeidheid of bijvoorbeeld blijvende overgewicht. We willen de oorzaak vinden van deze klachten, zodat we een gerichte behandeling in kunnen zetten. Zonder onderzoeken blijft het gissen. Lees hier meer over waarom we veel werken met onderzoek. 

Daarom nemen we niet alleen een uitgebreide vragenlijst af, waarin alle ins en outs aan bod komen, maar werkt de praktijk ook veel met diverse laboratoria in Nederland om onderzoek te laten doen.

Het is mogelijk om onderzoek te laten doen in de ontlasting, het bloed, speeksel, urine en haar. Afhankelijk van wat er nodig is kan er dus onderzoek ingezet worden.

Darmproblemen

Het laboratorium RP Vitamino is gespecialiseerd in ontlastingsonderzoek, waarbij er meer informatie verkregen kan worden over de darmflora, darmslijmvlies kwaliteit, de afweer, belasting met gisten als Candida of schimmels en de gezondheid van de darmflora. Daarnaast zijn er nog vele andere onderzoeksmogelijkheden die indien nodig ingezet kunnen worden.

De basisscreening darm kost 212,50 euro (dit is inclusief 10 euro verwerkingskosten en portokosten) en kan via de website van Lichter Leven besteld worden. Dit onderzoek brengt het volgende in beeld:

  • Werkt de spijsvertering voldoende, neem je alles wel op?
  • Heb je genoeg goede bacteriën in de darm, de soort die je beschermt en ondersteunt?
  • Heb je teveel mogelijk schadelijke soorten in de darm?
  • Zijn er gisten als Candida of schimmels als Aspergillus overmatig aanwezig?
  • Is de darmwand ontstoken, heb je een ‘leaky gut’?
  • Is de afweer van de darm nog in orde of kan deze zich niet meer goed verdedigen tegen ongewenste bezoekers?
  • Gedragen de bacteriën in de darm zich normaal of maken ze je ziek?
  • Ben je misschien allergisch voor voeding of heb misschien parasieten (dit moet dan verder onderzocht worden)?

Dit onderzoek levert veel informatie op voor de verder behandeling en er kan dan heel gericht advies worden gegeven. Denk aan voeding, leefstijl, beweging en suppletie zoals; kruiden, specifieke vitamines, mineralen of probiotica om het evenwicht in de darm te herstellen.

Het onderzoek kun je thuis doen door de gebruiksaanwijzing te volgen in de testkit. De uitslag is 10 werkdagen na ontvangst bij het lab bekend, de praktijk ontvangt de uitslag. Na ons consult ontvang je de uitslag per mail met een uitgebreide toelichting en een therapieplan.

De behandelduur na de inzet van een onderzoek is gemiddeld 6 maanden en het is daarom belangrijk dat je volledige inzet kunt geven om de adviezen op te volgen.

Let op dat je het onderzoek 3 weken voor ons eerste consult instuurt zodat de uitslag tijdig binnen is.

Overgewicht, darmproblemen en huidproblemen

Het laboratorium ProHealth biedt de mogelijkheid om het onderzoek Imupro Basic, een IgG onderzoek in het bloed te laten verrichten, daarbij wordt gekeken of het immuunsysteem op bepaalde voedingsstoffen reageert. Dit kan de oorzaak zijn van darmklachten, overgewicht en huidproblemen. Dit onderzoek kun je via de website van Lichter Leven aanvragen. De kosten van het onderzoek bedragen 180,15 euro (inclusief verwerkingskosten en portokosten).

Voor dit bloedonderzoek kun je naar de dichtstbijzijnde prikpoli alwaar je bloed kunt laten afnemen met de materialen uit de testkit, je stuurt de testkit naar het laboratorium en 2 weken na ontvangst bij het laboratorium ontvangt de praktijk de uitslag. Na ons consult ontvang je de uitslag per mail, deze uitslag omvat ook een uitgebreide toelichting over alles wat er is aangetroffen.

Let op dat je het onderzoek 3 weken voor ons eerste consult instuurt zodat de uitslag tijdig binnen is.

Heeft u nog vragen?

Bel met 06-28273953 of
010 226 21 29

Stuur een mail naar
info@dietist-rotterdam.nl

Of maak nu zelf direct een afspraak via onderstaande button!

GRATIS E-BOOK

Met Fitter in een dag krijg je…

- Heerlijke recepten

- Een uitgebalanceerd dagmenu

- Informatie over de invloed van voeding op stress

- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten

- Een nieuwe start

 

Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.

Gelukt, het e-book is naar je inbox verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Check dan even je spamfolder. Zit hij ook daar niet in, stuur dan een mailtje naar info@dietist-rotterdam.nl