Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de bloemkool in roosjes en de rode ui in grove halve ringen. Doe de groenten in een grote schaal en voeg 2 volle theelepels za'ater kruidenmix toe en meng goed door elkaar. Voeg dan 2 eetlepels olijfolie doe en meng nogmaals goed door.
Verspreid de groente uit over een bakplaat. Wij hebben een oven van 90 cm breed, dus heb je een kleinere oven dan kun je er voor kiezen de groente in 2 porties af te bakken. Bak de groente in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ik prik altijd nog even met een vork in het grootste stuk bloemkool om te checken of deze echt goed gaar is.
Hak ondertussen de olijven en andere groente klein en spreid de rucola alvast uit over een grote schaal.
Strooi de (wat afgekoelde) bloemkool en uien over de rucola sla.
Strooi dan de groente en olijven die je zojuist hebt gesneden over de schaal.
Maak dan de dressing van de yoghurt, citroensap, tahini, water en zout. Sprenkel deze over de salade.
Eet smakelijk!
Wij eten deze salade meestal met quinoa.
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
- Heerlijke recepten
- Een uitgebalanceerd dagmenu
- Informatie over de invloed van voeding op stress
- Inzicht in je eigen voedingsgewoonten
- Een nieuwe start
Al ruim 1000 mensen hebben dit e-book gedownload.