Print Options:

Chocolade fudge blokjes

Yields1 Serving

 250 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
 150 gram kokosolie
 75 gram amandelpasta (of andere notenpasta)
 50 gram cacao
 0,50 theelepel verse gember geraspt of gemberpoeder
 0,50 theelepel vanille extract of poeder
 50 gram erythritol (optioneel of te vervangen door andere suiker)
 optioneel, cacaobibs
1

Kook de zoete aardappel in water in 10 minuten gaar en giet af. Doe de blokjes terug in de pan.

2

Voeg het kokosvet en de andere ingredi├źnten (behalve cacaobibs) toe en meng even goed door zodat de olie smelt door de hitte van de pan.

3

Dan ga je alles fijn mixen. Wij hebben de nutribullet gebruikt voor het mixen, maar het kan ook met een keukenmachine of blender.
Let op of jouw apparaat hitte kan hebben, laat de massa anders eerst afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Proef na het mixen of je het zoet genoeg vindt, zo niet kun je dus aanzoeten met een van de genoemde suikers. Werk rustig aan zodat je niet meer suiker gebruikt dan nodig is. Dus voeg eerst 1 eetlepel toe (dat is zo'n 15 gram) en is het nog niet zoet genoeg dan nog een eetlepel.

De smaak hoort extra puur te zijn, dus hou dat in gedachten. :-)

5

Giet de massa over in een met bakpapier beklede ovenschaal of cakevorm en smeer uit.
Bestrooi dan eventueel met de cacaonibs en zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6

Haal de fudge uit de vorm en snij in blokjes of reepjes en pak per stuk in. Wij gebruiken altijd klein geknipte stukjes bakpapier.

Deze hapjes zijn heerlijk bij een kop thee of koffie, een ware traktaties en indien je geen of weinig zoet toevoegt arm aan koolhydraten.
Ze bevatten wel behoorlijk wat vetten en tikken daarom wel aan in de calorie├źn.