Werkwijze

 

Voor een eerste afspraak wordt altijd anderhalf uur ingepland. Gedurende deze tijd komt alle relevante informatie aan bod, zodat er een volledig beeld ontstaat en een advies op maat kan worden gemaakt.

Naast de algemene kennismaking bespreken we de gezondheid, eventueel medicatie gebruik, de voeding en overige belangrijke informatie. Vrijwel altijd bepalen we het gewicht, BMI, spiermassa, enzovoorts..

Daarnaast laten we veel onderzoek  verrichten zoals ontlasting- of bloedonderzoek. Dit is zeer waardevol bij darmklachten, vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblemen en blijvend overgewicht.

Kortom er is heel wat door te nemen tijdens een eerste consult.

De vervolgconsulten duren gemiddeld een half uur tot een uur en vinden meestal 2 tot 4 weken na het eerste consult plaats.

Mocht je (nog) geen doorverwijzing hebben dan kun je aan het einde van het consult betalen d.m.v. een pinpas en de factuur zelf indienen bij de zorgverzekeraar.

Wanneer je wel een doorverwijzing van de (huis)arts hebt meegebracht dan is er geen betaling nodig, want dan wordt de factuur direct door praktijk Diëtist Rotterdam ingediend bij de zorgverzekeraar.

Hieronder nog even de hoofdpunten van de werkwijze en de voordelen van Praktijk Diëtist Rotterdam op een rijtje;

 • Een uitgebreide intake Tijdens een intake gesprek van anderhalf uur nemen we alle in’s en out’s van jouw persoonlijke situatie door die relevant zijn voor het behalen van jouw doelen
 • Jouw wensen en mogelijkheden altijd centraal Bij Praktijk Diëtist Rotterdam geef je zelf aan wat jouw wensen, doelen en mogelijkheden zijn, want dit is altijd de basis van de behandeling. Jij bent degene die bepaalt wat belangrijk is en we passen daar de begeleiding op aan, waardoor je echt een traject op maat krijgt dat helemaal bij je past
 • Een advies op maat Altijd helemaal aangepast aan jouw unieke situatie! Dit uitgebreide advies wordt digitaal toegezonden binnen uiterlijk 2 dagen na het intake gesprek, zodat je snel aan de slag kunt!
 • Bruikbare adviezen en praktische handvatten Hoe bereid je bepaalde producten het lekkerst of het snelst? Of allebei?! Welke gezonde alternatieven zijn er voor mijn gebruikelijke tussendoortjes. Waar kan ik ze kopen of hoe kan ik zelf aan de slag. Alles wordt in duidelijke taal uitgelegd zodat je direct aan de slag kunt met de adviezen en je snel op weg bent naar meer fitheid en vitaliteit.
 • Recepten Na het intake gesprek krijg je vele heerlijke recepten toegezonden, zodat je met inspiratie aan de slag kunt
 • Gratis sporten, zwemmen en relaxen Tijdens het intake gesprek krijg je een dagkaart waarmee je een hele dag gratis gebruik mag maken van alle faciliteiten die David Lloyd te bieden heeft, zoals het zwembad, het spa gedeelte met sauna’s en whirlpools, de groepslessen en de fitnessruimte
 • Gratis parkeren Een ruime beveiligde parkeerplaats pal voor de deur in hartje Rotterdam, geen dure parkeertarieven en altijd plek!
 • Avondspreekuur Op donderdag is er een avondspreekuur, dus heb je een fulltime baan of heb je vanwege andere redenen overdag geen tijd, dan kun je zonder extra kosten in de avonduren terecht
 • Uitstekende begeleiding Niet alleen krijg je goede begeleiding tijdens het intake gesprek, maar ook daarna.. we plannen in overleg vervolg consulten in waarbij we nauwkeurig het verloop volgen en zo nodig adviezen bijstellen of aanpassen.
 • Direct declareren Praktijk Diëtist Rotterdam declareert direct bij jouw zorgverzekeraar, daarom betaal je niets vooruit en hoef je zelf ook niets achteraf te declareren bij de zorgverzekeraar. Kortom, je hebt er geen omkijken naar
 • Gratis E-boek een leuk en handig e-boekje met informatie over ‘oer-voeding’
 • Digitale bestanden Adviezen, e-boekjes en recepten worden digitaal toegezonden in pdf formaat, zodat je alles op elke digitaal apparaat bij de hand hebt, wel zo makkelijk!
 • De hoogste kwaliteit producten Praktijk Diëtist Rotterdam werkt alleen met de beste kwaliteit supplementen en fyto-therapeutica (kruiden therapie), bovendien zijn de producten altijd op voorraad, dus mocht het nodig zijn tijdelijk suppletie te gebruiken, dan kun je deze direct meenemen en hoef je geen moeite te doen om deze supplementen nog ergens anders aan te schaffen

Praktijk Diëtist Rotterdam streeft naar het leveren van de best mogelijke kwaliteit en door voortdurende bijscholing kunnen wij hiervoor zorgen. Ook het lidmaatschap bij de volgende gerenommeerde instellingen draagt daar aan bij.

 

Ook is de praktijk aangesloten bij het centrum voor mindful eten, The Centre For Mindful Eating.